Basisinkomen

Een micropartner in charge ontvangt 25 eurocent per dag. Dit geld is bedoeld als basis inkomen of LIFE. LIFE staat voor Level Income for Equity  en is een fair inkomen. LIFE voorziet in de eerste levensbehoeften, biedt kansen voor ontwikkeling en economisch initiatief.

INclusion heeft haar werk- en denkwijze gevormd rond de noodzaak tot het hebben van een basisinkomen. Elk mens heeft een basisinkomen nodig om te voorzien in  zijn of haar basis levensbehoefte. Een basisinkomen kan bestaan uit geld of goederen. Het zorgt er voor dat je voldoende eten hebt, een onderdak en toegang tot persoonlijke ontwikkeling via werk of scholing. Voor de komst van de huidige mondiale monetaire systemen verzorgden gemeenschappen hun eigen basisinkomen via landbouw, vakmanschap en handel. De afgelopen  eeuwen is de balans tussen het basisinkomen en de gemeenschap verstoort door kolonisatie, kapitalisme en ongelijkheid.

Met het systeem tussen de fellow micropartner en de micropartner in charge wordt de balans tussen het basisinkomen en de gemeenschap hersteld. Moderne technologie maakt het mogelijk dat iedereen het basisinkomen krijgt waar hij of zij recht op heeft.

page-image-basisinkomen-life