Biometrie scan

De werkwijze van INclusion is gericht op de gemeenschap en de verantwoordelijkheid van een individu in deze gemeenschap. Praktisch komt dit erop neer dat INclusion een beroep doet op de rijke gemeenschap om zich solidair te verklaren met de strijd tegen armoede. Binnen een gemeenschap wordt solidariteit ook benadrukt. Alle deelnemers aan de INclusion projecten werken samen en streven ernaar ook de zwakkeren in een gemeenschap toegang te bieden tot een dagelijkse financiële toelage. INclusion gebruikt de som de distributie van het geld eerlijk en eenvoudig te laten verlopen.

Dit werkt als volgt:

  1. In overleg met de lokale ontwikkelingsorganisatie selecteert INclusion een gemeenschap.
  2. De deelnemende gemeenschap krijgt een stand alone bioscan apparaat. Dit apparaat werkt op accu’s die worden opgeladen met zonne-energie. Het onderhoud en de bescherming van het apparaat is de verantwoordelijkheid van de gemeenschap.
  3. Eén keer per week kan elk lid van de gemeenschap zijn of haar oog of vinger laten scannen door het apparaat. Behalve de biocode kan en wordt er geen enkel gegeven van de persoon opgeslagen. Via deze bioscan krijgt de micropartner in charge een unieke code van de scanner.
  4. De code geeft toegang tot 25 eurocent per dag, genoeg voor een wezenlijke aanvulling op het inkomen van de allerarmsten.
  5. De micropartner in charge regelt dat met de code het geld van de bank wordt gehaald.

De in charge gebruikt het geld uit zoals hij geschikt acht.

page-image-bioscan