Samenwerking

INclusion werkt samen met lokale niet-gouvernementele organisaties, ofwel NGO’s, om het micropartner traject mogelijk te maken. De NGO ter plekke selecteert een gemeenschap, ondersteunt deze bij het solidair worden aan elkaar en de fellow micropartner en bij het gebruik van de scan apparatuur. Ook onderhoud de NGO nauw contact met INclusion over de voortgang van het project. De NGO krijgt niet betaald voor de samenwerking. Hierdoor blijft de samenwerking transparant en ontstaat er geen onderlinge afhankelijkheid.

Momenteel werkt INclusion samen met AFARD in Uganda: www.afard.net. The Agency for Accelerated Regional Development (AFARD) is in juli 2000 opgericht door bewoners van de arme regio Nebbi rond de West Nijl.

De organisatie is ontstaan vanwege vier belangrijke ontwikkelingen:

  1. In de West Nile regio leven zes op de tien mensen onder de armoedegrens van 1,25 US dollar per dag.
  2. De vele hulpprojecten in de regio werden extern ingezet en aangestuurd, zonder lokaal draagvlak. Hiervan zijn nu in onbruik geraakte bouwwerken en dysfunctionele commissies overgebleven. De lokale gemeenschap is er niet door geraakt of veranderd.
  3. Door politieke ontwikkelingen wordt de bevolking niet meer gezien als mensen, maar agendapunten.
  4. Mede door bovenstaande ontwikkeling vertrekken steeds meer opgeleide bewoners naar andere regio’s, waardoor innovatie, enthousiasme en ondernemerschap verdwijnt.

Samen met INclusion wil AFARD werken aan betrokken en zelfredzame gemeenschappen die hun eigen toekomst gaan en blijven vormgeven.

INclusion selecteert NGO’s op basis van eigen contacten, aangedragen NGO’s door fellow micropartners en op basis van initiatief van een NGO.

page-image-samenwerking