Het team van INclusion

 

Wij zijn het team van INclusion. Een klein team waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen motivatie wil bijdragen aan het verminderen van extreme armoede. We werken vanuit verschillende plekken in Nederland en het buitenland. Om de kosten te drukken huren we geen kantoorruimte en spreken we elkaar met name digitaal.

Ons team bestaat uit bestuursleden, vrijwilligers en enkele betaalde medewerkers. De bestuursleden en vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. De betaalde medewerkers zijn gekozen vanwege hun specifiek vakkennis en worden ook alleen daarvoor ingezet.

 

Het bestuur


José Willemsen

Voorzitter


Verantwoordelijk voor: algemene leiding over de stichting, het soepele verloop bestuursvergaderingen, contact onderhouden met de freelancers en vrijwilligers.

Wordt blij van: naast haar drukke baan en het werk voor INclusion vindt ze het heerlijk om te zeilen en roeien. Zodra Corona dit weer toelaat, doet ze dit graag in goed gezelschap met heerlijk eten.

"Vanaf het eerste moment sprak het mij aan dat INclusion zich onderscheidt in het ontwikkelingswerk. Het schaalbare van het concept en de koppeling met wetenschappelijk onderzoek maken de werkwijze van de organisatie sterk."

David Stoll

Bestuurslid


Verantwoordelijk voor: verslag leggen van bestuursvergaderingen en meedenken over besluitvorming betreffende beleid en visie INclusion Worldwide.

Wordt blij van: een woeste branding.

"Ik geloof dat oplossen van armoede bijdraagt aan een vreedzame wereld. Een basisinkomen geeft mensen waardigheid, de mogelijkheid om zich te ontplooien."

Geert Schouten

Penningmeester


Verantwoordelijk voor: het uitzetten van het financiële beleid, het controleren van de jaarrekeningen en het verdere beheer van de financiën.

Wordt blij van: zoveel mogelijk vrije uurtjes op het water besteden om te zeilen.

"Een gelijkere verdeling van de welvaart leidt tot een betere wereld."

Peter van Lunteren

Secretaris


Verantwoordelijk voor: organisatie rondom alle vergaderingen en bijeenkomsten. Daarnaast bezig met de maandelijkse betalingen aan de mensen in Oeganda, het bijhouden van alle (verplichte) registraties en het up-to-date houden van het betaalsysteem.

Je kunt mij 's nachts wakker maken voor: risotto met erwtjes.

Vrijwilligers


Leon Arnts

Project coördinator


Verantwoordelijk voor: de logistiek rondom mobile money betalingen en de programmacoördinatie in Oeganda

Je kunt mij 's nachts wakker maken voor:een dik pak verse sneeuw en een snowboard

"Toen ik hielp bij het eerste pilotproject raakte ik enthousiast over de samenwerking van INclusion met de lokale bevolking. Dit heeft mij geïnspireerd om hier verder mee aan de slag te gaan."

Professionals


René Heeskens

Directeur


Verantwoordelijk voor: de dagelijkse gang van zaken en de coördinatie van het wetenschappelijke onderzoek. In die laatste rol staat hij in contact met de onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de lokale samenwerkingspartner AFARD.

Wordt blij van: het dansen van de Argentijnse tango.

“Een basisinkomen leidt niet alleen tot minder armoede, maar ook tot meer vrijheid en verantwoordelijkheid. Alleen zo redden we het samen op deze planeet.”

Nina Curiel

Financieel medewerker


Verantwoordelijk voor: betalingen op project- en organisatieniveau en het verwerken in de boekhouding. Verder bezig met het verder professionaliseren van de financiën en het contact onderhouden met de betalingsproviders.

Je kunt mij wakker maken voor: koffie! En dat is maar goed ook. Nina werkt namelijk vanuit het Caribisch gedeelte van ons Koninkrijk en sommige meetings zijn voor haar wat aan de vroege kant.

"Financial inclusion tot in de verste hoeken van de wereld is de drijfveer voor mijn werkzaamheden."

Daan Metz

Marketing- en communicatiemedewerker


Verantwoordelijk voor: alle marketing en communicatie rondom INclusion. Concreet betekent dit het bijhouden van social media kanalen, het uitwerken van de mediastrategie, en fondsenwerving

Je kunt mij 's nachts wakker maken voor: een mooie zeiltrip

"Ik geloof in nieuwe oplossingen voor bestaande problemen. Innovatieve en creatieve ideeën die de status quo doorbreken en het probleem écht oplossen. Op het gebied van ontwikkelingshulp denk ik dat INclusion perfect binnen dit plaatje past."

Moniek Rouweler

Marketing- en communicatiemedewerker


Verantwoordelijk voor: met name de schriftelijke communicatie, zoals website, nieuwsbrieven en Instagram. Ook bedenk ik campagnes om meer mensen kennis te laten maken met het gedachtegoed van INclusion. En ik ondersteun Olmo en Malte bij hun fietstocht naar Bali. Hun doel is een jaarinkomen in te zamelen voor de inwoners van Welle in Oeganda!

Je kunt mij 's nachts wakker maken voor: zingen met mijn popkoor (of eigenlijk maak ik daar mensen mee wakker)

"Mijn kinderen komen uit Westelijk Afrika, en bij ons thuis gaat het geregeld over 'arm' en 'rijk' . Ik wil ze graag een positief wereldbeeld meegeven van solidariteit en rechtvaardigheid. Ik ben ervan overtuigd dat INclusion daaraan bijdraagt."