fbpx

Hoe werkt het?


Direct bij de ontvanger

Bij INclusion vinden we het belangrijk dat er zoveel mogelijk van jouw gedoneerde geld terechtkomt bij de allerarmsten. Daarom werken we met een systeem dat ervoor zorgt dat geld rechtstreeks naar de ontvanger gaat, namelijk ‘mobile money’. Het is een veelgebruikt systeem in Afrika. Elke maand ontvangen de inwoners van het projectdorp het geld op de mobiele telefoon die ze aan het begin van het project hebben gekregen. Met dit mobiele geld kunnen ze rechtstreeks aankopen doen, of ze kunnen het omzetten naar contant geld. Mobiel geld is een efficiënte en betrouwbare manier om geld te geven.


Eigen keuzes maken

Wij geloven dat mensen zelf het beste weten wat ze nodig hebben. Door mensen zelf te laten bepalen waar ze het geld aan besteden, wordt het ’t meest effectief gebruikt. Voor het ene gezin zal honger het grootste probleem zijn, dus zij zullen het allereerst aan voedsel besteden. Anderen gebruiken het voor de versteviging van hun huis, voor schoolgeld of medicijnen. Weer anderen investeren het geld in grond of zaden of vee om beter in de eigen voedselbehoefte te kunnen voorzien, of bijvoorbeeld in een naaimachine om kleren te kunnen maken en verkopen.


Iedereen gaat erop vooruit

Bij de start selecteren wij een gemeenschap van minimaal 350 mensen. Iedereen ontvangt ongeveer €0,50 per dag, ongeacht leeftijd of andere verschillen. Daarnaast ontvangt de gemeenschap een bedrag om collectief te besteden. Zo verbetert niet alleen het leven van de mensen individueel, maar kunnen de bewoners ook samen werken aan het verbeteren van de voorzieningen in het dorp.


Een menswaardig bestaan

In de praktijk blijkt dat mensen erg gemotiveerd zijn om op een verantwoordelijke manier met het ontvangen geld om te gaan. Ze grijpen het aan als een kans om hun leven echt te veranderen. Omdat INclusion een gemeenschap langdurig blijft steunen is de kans dat problemen echt worden opgelost en mensen daarna voor zichzelf kunnen zorgen veel groter dan bij eenmalige hulpprojecten.

Doneer nu!